Sjundeå Mellersta Marthakrets

Grönsallad med skarpsås á la Farmor Aino

29.02.2012 kl. 14:56



1 sallatshuvud
ev. ½ gurka
Salladssås för 4–5pers.
2 hårdkokta ägg
1 dl grädde eller mjölk
1–2 tsk senap
1 msk ättika
1 tsk socker
vitpeppar
salt
Dekoration: 2 kokta ägg, dill eller persilja och ev. blommor av gurkört

Koka alla 4 ägg ca 8–10 minuter. För äggsåsen skala 2 ägg och skilj åt äggulorna och äggvitorna. Mosa äggulorna med gaffel och arbeta in grädden litet i sänder. Blanda i kryddorna. Tvätta sallatsbladen och skär ev. gurkan och fyll på salladsfat eller i en -skål. Mosa äggvitorna med gaffel i små bitar och blanda i salladen. Häll såsen på salladen och blanda om. Dekorera med äggklyftor eller -halvor, dill eller persilja och ev. blommor av gurkört. Såsen kan också serveras separat.

Kontaktuppgifter

Kontakt

Kontaktuppgifter

Dolores Karell
Ordförande
+358 40 0991 153
Mona Svartström
Sekreterare, webbsidor
mona.svartstromATgmail.com
Anita Weckström
Kassör
+358 9 2561 106
Monica Vilkki
Webbsidor
monica.vilkkiATgmail.com