Paj:
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
- ½ tsk salt
Fyllning:
- 250 g skinka eller 1 burk lax
- 1 dl purjo
- 1 burk smetana
- 1 dl grädde
- 2 ägg
- 1 dl riven ost
- ev. dillklipp till laxpajen
Strimla purjon och tärna skinkan. Vispa äggen med grädde och smetana. Arbeta hastigt ihop pajdegen, låt degen vila 15 minuter i kylen. Tryck ut degen i ett tunt lager i den smorda ugnsformen och förgrädda pajskalet i 200 graders ugn i
10 - 15 minuter
Fyll pajskalet med skinktärningarna och purjostrimlorna. Häll ägg- och gräddblandningen över fyllningen. Strö riven ost och dillklipp om laxpaj över pajen och grädda i 200 graders ugn med fyllningen i
200 grader med fyllning i 15 - 20 minuter, beroende på pajens tjocklek.