Nödbröd á la Birgitta

17.01.2015 kl. 18:48
  • 1 kopp sur grädde eller fil
  • 1 - 2 ägg
  • ½ kkp socker
  • 1 ½ - 2 kkp vetemjöl
  • ½ tsk soda eller 1 tsk bakpulver
  • 4 - 5 finstötta kardemummakärnor

Topping: socker och ev. kanel

Servering: sylt eller marmelad

Vispa samman grädde, socker, ägg, kryddor och soda. Om bakpulver används blanda det med mjölet. Rör ner mjölet snabbt och väl.

Sätt en klick smör eller olja i en het panna eller plättpanna. Häll stora klickar av smeten i pannan. Stek på spisen på svag värme tills bröden fått färg. Vänd dem och stek på den andra sidan. Tag upp nödbröden och strö på socker och ev. kanel. Servera bröden varma med sylt eller marmelad.

Sjundeåmellersta Sjundeåmellersta

Ta gärna kontakt med Monica Vilkki när du vill publicera recept på vår sida!